Montage QuickFit kleefprofiel voor plissé en rolgordijnen

Montage instructies: kleefprofiel voor plissé en rolgordijnen monteren

Bent u van plan om uw plissé of rolgordijnen te monteren met behulp van kleefmontage? Bestel deze dan eenvoudig mee bij de aankoop van uw op maat gemaakte gordijnen. In het onderstaande stappenplan laten we u stap voor stap zien hoe u uw gordijn kunt monteren met behulp van kleefmontage om te zorgen dat uw plissé of rolgordijn stevig vastzit. Heeft u na het lezen van het stappenplan nog vragen? Neem dan contact met ons op!

Tip

Controleer eerst of alle onderdelen aanwezig zijn alvorens u begint met de montage. Als dit gedaan is, kunt u beginnen met de montage van het kleefprofiel.

Wat heeft u nodig

  • rolmaat
  • meegeleverd schoonmaakdoekje
  • (optioneel: schroevendraaier)

Voorbereiding:

Maak de oppervlakken van het kozijn grondig schoon met het meegeleverde schoonmaakdoekje.

Stappenplan

Stap 1

Het is allereerst belangrijk dat u het QuickFit profiel opmeet. Hierdoor bepaalt u eenvoudig de positie van het profiel en weet u zeker dat u uw nieuwe gordijnen recht neerhangt. Bovendien weet u dan of uw nieuwe gordijnen passen. U meet het QuickFit profiel als volgt: gebruik een rolmaat en meet in de breedte tot de buitenste randen van uw glaslatten.

Stap 2

Meet vervolgens in de hoogte de afstand tussen de buitenste randen van uw glaslatten.

*Tel, alleen in de hoogte, bij deze maat nog 40 mm op voor de QuickFit profielen.

Stap 3

Om het plaatsen van de QuickFit profiel eenvoudiger te maken, haalt u eerst een stukje van de beschermfolie af en vouwt u deze dubbel. Vervolgens kun je het profiel naar wens horizontaal op de glaslat positioneren.

Stap 4

Wanneer u tevreden bent met de positie van het QuickFit profiel kunt u de rest van het beschermfolie verwijderen. Let er hierbij wel op dat het profiel op de gewenste positie blijft zitten. U kunt nu het QuickFit profiel vastplakken op zijn plaats.

Stap 5

Druk het QuickFit profiel stevig aan en wacht vervolgens 12 uur om het te laten drogen.

*Na 12 uur is het Quickfit profiel volledig belastbaar.

Opties

Plissé gordijn monteren

Stap 6

Wanneer het profiel goed is gehecht, kunt u de montagesteunen monteren. Begin met het positioneren van de beweegbare steunen zodat deze overeenkomen met de breedte van de spanschoentjes. Het koord kunt u bevestigen door deze in de spanschoen te schuiven. Steek ze er van onderaf of bovenaf schuin in. 

Stap 7

Lijn de montagesteunen links en rechts uit en zet deze vast met het bijgeleverde schroefje.

Stap 8

Wanneer u de montagesteunen heeft vastgeschroefd, plaatst u de kleine ronde afdekkapjes. Het schroefje is nu niet meer zichtbaar en het geheel is mooi afgewerkt.

Stap 9

Gefeliciteerd, uw plissé gordijn is nu succesvol gemonteerd!

Rolgordijn monteren

Stap 6

Plaats het rolgordijn-mechanisme in het profiel en breng de montagesteun op de gewenste positie.

Stap 7

U kunt de montagesteun op de gewenste plaats vastzetten en het rolgordijn vervolgens hierin plaatsen.

Stap 8

Plaats het mechanisme aan de overstaande kant en werk het geheel af door de afdekkapjes te monteren, zodat de schroefjes niet meer zichtbaar zijn.

Stap 9

Voor kindveiligheid raden wij aan gebruik te maken van de kettinghouder. Niet alleen oogt het een stuk netter, het voorkomt ook dat kinderen verstrikt raken in de ketting van het rolgordijn.

*Doe de ketting om de kettinghouder en plaats de kettinghouder zo dat de ketting er niet te los omheen hangt of dat de ketting onder de kettinghouder weg gehaald kan worden. Zorg er wel voor dat de ketting nog een beetje bewegingsruimte heeft om het rolgordijn naar boven en beneden te bewegen. Wanneer de ketting goed in de kettinghouder zit, schroeft u deze vast.

Stap 10

Gefeliciteerd, uw rolgordijn is nu succesvol gemonteerd!

Vragen?

Heeft u nog vragen over de montage van ons plissé gordijn met behulp van kleefmontage? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Cookies

Wij gebruiken cookies. Is dat ok?

Privacybeleid | Sluiten
De waardering van www.raamdecoland.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 339 reviews.