Montage plissé met greep met montagehoek op de glaslat

Montage instructies: plissé gordijnen met greep monteren met montagehoek in de glaslat

Wilt u uw nieuwe plissé gordijn met greep monteren met behulp van een montagehoek op de glaslat? In deze montage instructie leggen wij u stapsgewijs uit hoe dit kunt monteren met behulp van onze methode. Eén ding is zeker, na het doornemen van deze montage instructie weet u zeker dat uw plissé gordijn stevig vastzit. Heeft u alsnog vragen over de montage van plissé gordijnen met greep? Neem dan contact met ons op. We helpen u dan graag verder.

Tip

Controleer eerst of alle onderdelen aanwezig zijn voordat u begint met de montage.

 

Bekijk de plissé gordijnen

Wat heeft u nodig

  • Potlood
  • Liniaal
  • Schaar
  • Boormachine
  • Schroevendraaier

Stappenplan

Stap 1

Voordat u kunt beginnen met de montage, dient u de boorpunten af te tekenen. Hiervoor heeft u de liniaal en het potlood nodig. Leg eerst de liniaal tegen de buitenhoek van de glaslat. Vervolgens zet u op de glaslat van het raam een verticale streep op 6mm vanaf de zijkant.

Stap 2

Vervolgens dient u twee horizontale lijnen af te tekenen. Deze horizontale lijnen dient u op de verticale lijn te tekenen. Kantel de liniaal en zet 2 horizontale strepen vanaf de bovenkant of onderkant van de rand van de glaslat op de verticale lijn. Eén op 12mm en één op 25mm.

Stap 3

Nu is het tijd om de gaten te boren. Boor 2 gaten waar de lijnen, die u gezet heeft, elkaar kruisen. Let er hierbij op dat het gat niet dieper mag zijn dan 15mm. Doe dit vervolgens ook voor de andere drie hoeken van de glaslat. Voor het boren van de gaten gebruikt u een boor met een bijpassende diameter. Deze zijn voor de verschillende ondergronden als volgt:

  • Voor een aluminium ondergrond: 2,2mm
  • Voor een houten ondergrond: 2,0mm
  • Voor een kunststoffen ondergrond: 1,5mm
Stap 4

Nu de gaten geboord zijn op de juiste plek kunt u beginnen met de montage. Leg hiervoor de acht schroeven, vier spanschoenen klaar. De spanschoenen kunt u aan de glaslat bevestigen door de schroeven door de spanschoen te steken en deze in het glaslat vast te draaien. Bevestig de spanschoen vanuit de buitenhoek naar beneden of boven. Doe dit vervolgens in alle vier de hoeken van de glaslat. Plaat vervolgens de afdekplaatjes over de schroeven en klik ze vast.

Stap 5

De profielen die nodig zijn om het gordijn te bevestigen hangen. Pak daarom nu het plissé gordijn erbij en klik het gordijn in de vier spanschoenen.Bevestig de draden van het plissé gordijn aan de spanschoentjes door ze hieraan vast te klikken (steek ze er van onderaf of bovenaf schuin in en klik ze vast). Let erop dat u het plissé gordijn met de juiste zijde naar voren monteert. De kant met de grepen dient naar binnen te wijzen.

Stap 6

Breng het plissé gordijn op de gewenste hoogte en knip vervolgens het folie eromheen weg. Vanaf deze stand kunt u het plissé gordijn zowel bovenwaarts als benedenwaarts schuiven, totdat u tevreden bent met het oppervlak dat wordt verduisterd. Uiteraard is dit later nog naar wens aan te passen.

Stap 7

U kunt nu de handgrepen bevestigen op het plissé gordijn. Deze schuift u aan de voorkant van het gordijn om de houdertjes.

Stap 8

Gefeliciteerd, uw plissé gordijn is nu succesvol gemonteerd!

Vragen?

Heeft u nog vragen over de montage van onze plissé gordijnen met greep met behulp van spanschoenmontage in de glaslat of met montagehoek op de glaslat? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Cookies

Wij gebruiken cookies. Is dat ok?

Privacybeleid | Sluiten
De waardering van www.raamdecoland.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 339 reviews.