Montage-instructies plissé gordijn met greep met kleefmontage

Montage-instructies: plissé gordijn met greep met kleefmontage

Het monteren van uw plissé gordijn met greep met behulp van een kleefmontage lijkt een flinke klus, maar het wordt heel eenvoudig als u deze montage-instructies gebruikt. In het bovenstaande filmpje kunt u precies zien hoe u het gordijn moet monteren en om het nog een stukje makkelijker te maken, hebben we hieronder alle stappen nog even op een rijtje gezet. Zo kunt u ze rustig even doorlezen. Heeft u alsnog hulp nodig bij de montage? Neem dan gerust contact op. Via de telefoon/e-mail/chat kunnen we u verder helpen!

Tip

Controleer eerst of alle onderdelen aanwezig zijn voordat u begint met de montage.

 

Bekijk alle plissé gordijnen

Wat heeft u nodig

  • Schaar
  • Potlood
  • Meegeleverd schoonmaakdoekje
  • Bijgeleverde schroefjes

Voorbereiding:

Maak de oppervlakken van het kozijn grondig schoon met het meegeleverde schoonmaakdoekje.

Stappenplan

Stap 1

Maak allereerst de zijkanten van het raam (waar de plakstrips straks worden geplaatst) schoon met het bijgeleverde schoonmaakdoekje. Wacht vervolgens tot het raam volledig gedroogd is.

Stap 2

Nu kunnen we beginnen met de montage. Leg de vier schroefjes, vier spanschoenen, vier L-vormige combinatiestukken en de vier aluminium plaatjes bij elkaar. Schroef vervolgens de spanschoenen op de L-vormige combinatiestukken met behulp van de schroefjes.

Stap 3

Plaats nu een van de aluminium plaatjes in de plakstrip (met het weerhaakje aan de bovenkant en de bolling ook naar boven). Schuif vervolgens een L-vormig combinatiestuk op het aluminium plaatje in de plakstrip, zodat deze vast zit. Zorg ervoor dat u hier een combinatiestuk kiest waarvan de spanschoen richting het raam uitsteekt. Herhaal deze stap aan de andere kant van de glaslat (kies hier dus een tegengesteld combinatiestuk, zodat de spanschoenen aan beide kanten uitsteken richting het raam). Herhaal vervolgens de gehele stap voor de tweede plakstrip.

Stap 4

Bepaal vervolgens de posities van de kleefprofielen. Zorg dat de kleefprofielen in het midden van het raam zitten. De boven- en onderkanten van de spanschoentjes hoeven de boven- en onderkant van het raam/kozijn niet te raken. De juiste posities gevonden? Zet dan met een potlood streepjes aan de zijkant van de glaslat.

Stap 5

Nu u de posities bepaald en gemarkeerd hebt met de potlood, weet u precies waar u de kleefprofielen moet bevestigen. Haal daarom bij het eerste profiel het bovenste gedeelte van de beschermfolie van het dubbelzijdige tape los en zet het profiel op de gewenste positie. Druk het kleefprofiel tegen het raam en trek de beschermfolie van de dubbelzijdige tape van boven naar beneden helemaal los. Druk tot slot het hele kleefprofiel nog eens stevig aan. Herhaal deze stap voor het tweede profiel.

Stap 6

De kleefprofielen zijn bevestigd. Pak daarom nu het plissé gordijn erbij. Bevestig de draden van het plissé gordijn aan de spanschoentjes van de kleefprofielen door ze hier gemakkelijk in te klikken (steek ze er van onderaf of bovenaf schuin in en klik ze vast). Zorg dat het plissé gordijn met de juiste zijde naar voren wordt gemonteerd. De vlakke zijde moet richting het raam en de zijde waar de grepen op kunnen worden gemonteerd moet naar binnen.

Stap 7

Het plissé gordijn kan nu op de gewenste hoogte worden gebracht!

Stap 8

Knip het folietje dat het gordijn dichthoudt door en haal deze eraf. Schuif vervolgens de grepen op juiste plekken. Nu kunt u het plissé gordijn vrij naar boven en naar beneden bewegen!

Stap 9

Gefeliciteerd, uw plissé gordijn is succesvol gemonteerd!

Vragen?

Heeft u toch nog vragen over het monteren van een plissé gordijn met grepen met behulp van een kleefmontage? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij kunnen al uw vragen beantwoorden en helpen u met alle plezier verder! Contact opnemen kan via de telefoon, via een e-mail of via onze chat!

Cookies

Wij gebruiken cookies. Is dat ok?

Privacybeleid | Sluiten
De waardering van www.raamdecoland.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 347 reviews.