Montage KlemFix plissé gordijn

Montage instructies: standaard plissé gordijnen monteren met KlemFix

Bent u van plan om uw plissé gordijn te monteren met behulp van onze KlemFix montagemethode? In de onderstaande tekst laten we u stap voor stap zien hoe u uw plissé gordijn monteert met behulp van de KlemFix montagemethode om te zorgen dat uw plissé gordijn stevig vastzit. Heeft u nog vragen over het monteren van standaard plissé gordijnen? Neem dan contact met ons op! We helpen u graag verder bij de montage.

Tip

Controleer eerst of alle onderdelen aanwezig zijn alvorens u begint met de montage.

 

Bekijk de standaard plissé gordijnen

Wat heeft u nodig

  • schaar
  • stanleymes
  • schroevendraaier

Klemmontage

Stappenplan

Stap 1

Snij in de lengte langs de naden van de verpakking door de tape heen om de verpakking te openen. Leg vervolgens alle onderdelen gegroepeerd naast elkaar op de grond of op een tafel. Hierdoor maakt u het zichzelf een stuk makkelijker als u dadelijk gaat beginnen met de montage.

Stap 2

Pak het plissé gordijn en leg deze plat neer. Klap aan beide zijden (de boven en onderkant) het plissé gordijn open. Pak vervolgens de spandraden erbij en rijg deze door de gaten van het plissé gordijn die al zijn aangebracht.

Stap 3

Pak vervolgens de vier spandraadhouders. Dit zijn de vier rechthoekige onderdelen met ruitvorm in het midden. Steek hier de spandraden doorheen. Doe dit voor zowel aan de boven- en onderkant en schuif de spandraadhouders tot de randen van het plissé gordijn.

Stap 4

Haal nu de klemdragers aan de zijkanten van de latten van het plissé gordijn eraf om vervolgens de spandraadhouders over de rails te schuiven. Dit eenmaal gedaan te hebben klikt u de klemdragers weer vast op de plek waar ze bevestigd waren. Op deze manier kunnen de spandraadhouders er niet meer afschuiven. 

Stap 5

Verwijder de beschermlaag aan 1 zijde van de dubbelzijdige tape en plak deze op de klemstukken. Dit zijn de haken die u later om de latten van het raam klemt. U dient de tape aan de zijde van de haak te bevestigen aan het lange gedeelte. Druk de tape stevig aan zodat het goed vastzit. Doe dit bij alle vier de haken die u in de verpakking vindt. Pak nu de vier blokjes van de klemstukken erbij en schuif deze op de haken. 

Stap 6

Daarna schuift u de klep van het achterste gedeelte van het blokje af, zodat de spoel zichtbaar is. Pak het bovenste gedeelte van het spandraad en steek deze door het achterste gedeelte van het klemstuk en steek het door de as van de spoel.

*Doe dit eerst voor de bovenste twee haken. Het vastzetten van de onderste klemstukken komt in stap 9.

Stap 7

Met een schroevendraaier kunt u vanaf de buitenkant van het klemstuk de spoel draaien. Draai een aantal keer met de klok mee zodat het spandraad er een paar keer omheen gewikkeld is. Schuif vervolgens het klepje weer over het achterste gedeelte van het klemstuk.

Stap 8

Zet het draai-/kiepraam een stukje open. Verwijder nu ook de beschermlaag aan de andere kant van de dubbelzijdige tape en positioneer de klemstukken op de gewenste plek.

*Druk het goed aan zodat de KlemFix methode goed tot zijn recht komt.

Stap 9

Knip hierna het spandraad af tot aan de onderste rand van het raam, zodat u nog een beetje speling heeft. Hierna herhaalt u stap 6 en 7 voor de onderste klemstukken en plaatst u de handgrepen op het plissé gordijn.

Stap 10

Gefeliciteerd, uw plissé gordijn is nu succesvol gemonteerd!

 

Vlakmontage

In het geval van de vlakmontage positioneert u eerst de montage profielen. Dit gaat als volgt.

Stappenplan

Stap 1

Zie stap 1 t/m 4 van de klemmontage.

Stap 2

Verwijder één zijde van de beschermingslaag van de dubbelzijdige tape en plak deze op het vlakke gedeelte van het klemstuk.

Stap 3

Schuif het achterste gedeelte van de klemstukken, alleen aan de bovenkant, waar de spoel in bevestigd is, op de klemstukken. En schuif de achterste klep van het blokje er af, zodat de spoel zichtbaar is.

Stap 4

Pak het bovenste gedeelte van het spandraad en steek deze door het achterste gedeelte van het klemstuk en steek het door de as van de spoel.

Stap 5

Met een schroevendraaier kunt u vanaf de buitenkant van het klemstuk de spoel draaien. Draai een aantal keer met de klok mee zodat het spandraad er een paar keer omheen gewikkeld is. Schuif vervolgens het klepje weer over het achterste gedeelte van het klemstuk.

Stap 6

Verwijder van de andere zijde de beschermingslaag van de dubbelzijdige tape en bevestig het montage profiel aan de bovenste rand van het raam.

Stap 7

Knip hierna het spandraad af tot aan de onderste rand van het raam, zodat u nog een beetje speling heeft. Hierna herhaalt u stap 3 en 4 voor de onderste klemstukken en plaatst u de handgrepen op het plissé gordijn.

Stap 8

Als laatste bevestigt u de handgrepen aan het plisse gordijn om het optimaal te kunnen bedienen.

Stap 9

Gefeliciteerd, uw plissé gordijn is nu succesvol gemonteerd!

Vragen?

Heeft u nog vragen over de montage van ons standaard plissé gordijn met behulp van de KlemFix montagemethode? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Cookies

Wij gebruiken cookies. Is dat ok?

Privacybeleid | Sluiten
De waardering van www.raamdecoland.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 347 reviews.