Montage standaard rolgordijn monteren met Klemfix

Montage instructies: standaard rolgordijnen monteren met Klemfix

Bent u van plan om uw standaard rolgordijnen te monteren met onze KlemFix montagemethode? In de onderstaande laten we u stap voor stap zien hoe u uw standaard rolgordijn kunt monteren met Klemfix om te zorgen dat uw rolgordijn stevig vastzit. Heeft u vragen over de montage van uw standaard rolgordijnen? Neem dan contact met ons op.

Tip

Controleer eerst of alle onderdelen aanwezig zijn alvorens u begint met de montage.

 

Bekijk hier de standaard rolgordijnen

Wat heeft u nodig

  • schaar
  • stanleymes

Stappenplan

Stap 1

U kunt de verpakking open maken door met een stanleymes langs de naden te snijden. Haal het rolgordijn eruit en controleer of alle onderdelen aanwezig zijn. Leg ze vervolgens gegroepeerd neer, zodat u de montage voor uzelf straks makkelijker maakt.

Stap 2

Bepaal aan welke kant u de bedieningszijde met koord wilt plaatsen en klik deze zijde in het rolgordijn. Aan de andere zijde kunt u vervolgens het ronde afdekplaatje bevestigen. Steek vervolgens de plug door het gat van het plaatje om deze vast te zetten.

Stap 3

Pak de klemstukken die u uiteindelijk aan het raam moet hangen en schuif deze om de afwerkkapjes (dit zijn de halve ovale kapjes die u in de verpakking vindt). Schuif hier de haken aan vast met de haak naar buiten. Klik deze vervolgens aan beide zijden van het rolgordijn. De afwerkkapjes zijn zo ontworpen zodat u ze precies kunt klikken in de zijkanten van het rolgordijn.

Stap 4

Bepaal de positie van het rolgordijn.

Stap 5

Haal alvast aan één zijde het beschermfolie van het dubbelzijdige tape af. Plak de tape vervolgens aan de achterkant van de klemstukken. Als laatste haalt u het beschermfolie van de andere zijde af.

Stap 6

Zet het draai-/kiepraam open en plaats het rolgordijn zoals gewenst. Denk erom dat de klemmen op de juiste plaats zitten in verband met de tape. Sluit vervolgens het raam weer.

Stap 7

Voor kindveiligheid raden wij aan gebruik te maken van de kettinghouder. Niet alleen oogt het een stuk netter, het voorkomt ook dat kinderen verstrikt raken in de ketting van het rolgordijn.

*Doe de ketting om de kettinghouder en plaats de kettinghouder zo dat de ketting er niet te los omheen hangt of dat de ketting onder de kettinghouder weg gehaald kan worden. Zorg er wel voor dat de ketting nog een beetje bewegingsruimte heeft om het rolgordijn naar boven en beneden te bewegen. Wanneer de ketting goed in de kettinghouder zit, schroeft u deze vast.

Stap 8

Gefeliciteerd, uw rolgordijn is nu succesvol gemonteerd!

Tip

Om ervoor te zorgen dat het rolgordijn niet los gaat hangen wanneer u uw draai-/kiepraam naar voren kantelt, kunt u gebruik maken van het bijgeleverde klittenband. Een zijde van de klittenband bevestigt u onderaan het rolgordijn aan de achterkant. De andere zijde bevestigt u op het kozijn. Zo zorgt u ervoor dat uw rolgordijn tegen het raam blijft hangen bij het kantelen van uw raam.

 

Vragen?

Heeft u nog vragen over de montage van onze standaard rolgordijnen met behulp van de Klemfix montagemethode? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Cookies

Wij gebruiken cookies. Is dat ok?

Privacybeleid | Sluiten
De waardering van www.raamdecoland.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 330 reviews.