Montage plissé met greep met spanschoentjes in de glaslat

Montage instructies: plissé gordijnen met greep monteren met spanschoentjes in de glaslat

Bent u van plan om uw plissé gordijn met greep te monteren met behulp van spanschoentjes in de glaslat? In deze montage instructie leggen we u stap voor stap uit hoe u uw standaard plissé gordijn kunt monteren met onze methode. Met onze montage instructie weet u zeker dat uw plissé gordijn stevig vastzit. Komt u er niet helemaal uit of heeft u alsnog vragen over de montage van uw nieuwe plissé gordijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u dan graag verder.

Tip

Controleer eerst of alle onderdelen aanwezig zijn alvorens u begint met de montage.

 

Bekijk alle plissé gordijnen

Wat heeft u nodig

  • potlood
  • liniaal
  • schaar
  • boormachine
  • schroevendraaier

Stappenplan

Stap 1

Als eerste heeft u het potlood en de liniaal nodig. Leg de liniaal plat in de binnenste hoek van de glaslat. Zet vervolgens een streep op 15mm vanaf de glaslat. Doe dit in alle vier de hoeken van de glaslat waar het plissé gordijn komt te hangen.

Stap 2

Leg de liniaal tegen het raam en zet een streep op 15mm van het raam af wanneer u een enkel plissé gordijn heeft. In het geval van een duo plissé zet u een streep op 17mm vanaf het raam. Ook dit dient u in alle hoeken van de glaslat te herhalen.

Stap 3

Nu is het tijd om de boormachine erbij te pakken. U kunt gaten boren waar de lijntjes, die u gezet heeft op de glaslat, elkaar kruisen. Let er hierbij op dat het gat niet dieper mag zijn dan 15 mm. Aangezien niet iedereen dezelfde ondergrond heeft, gebruikt u een boor met een bijpassende diameter. Deze zijn voor de verschillende ondergronden als volgt:

  • Voor een aluminium ondergrond: 2,2mm
  • Voor een houten ondergrond: 2,0mm
  • Voor een kunststoffen ondergrond: 1,5mm
Stap 4

Bij stap 4 heeft u de spanschoenen en schroeven nodig. Nu de gaten op de juiste plek geboord zijn, kunt u de spanschoen bevestigen aan de glaslat. Leg allereerst het zwarte plaatje in de spanschoen en draai deze vervolgens vast aan de glaslat met een schroevendraaier. Zorg ervoor dat het montagestuk naar binnen wijst en de spandraad naar de zijkant van de glaslat gemonteerd wordt.

Stap 5

Het koord kunt u bevestigen door deze in de spanschoen te schuiven. Steek ze er van onderaf of bovenaf schuin in. De zijde waar het koord zit schuift u als eerste in de glaslat en vervolgens kunt u de hele spanschoen vastklikken. Op deze manier zit het goed vast zonder dat er extra schroeven aan te pas komen.

Stap 6

Het plissé gordijn kan nu op de gewenste hoogte worden gebracht en u kunt het folie eromheen weg knippen. Vanaf deze stand kunt het plissé gordijn zowel bovenwaarts als benedenwaarts schuiven, totdat u tevreden bent met het oppervlak dat verduisterd wordt. Zorg ervoor dat de kant waar de handgrepen bevestigd moeten worden naar binnen wijzen.

Stap 7

Als laatste kunnen de handgrepen bevestigd worden.

Stap 8

Gefeliciteerd, uw plissé gordijn is nu succesvol gemonteerd!

Vragen?

Heeft u nog vragen over de montage van onze plissé gordijnen met greep met behulp van spanschoenmontage in de glaslat of met montagehoek op de glaslat? Neem dan gerust contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Cookies

Wij gebruiken cookies. Is dat ok?

Privacybeleid | Sluiten
De waardering van www.raamdecoland.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 339 reviews.